Advies over Verandering in Organisaties. Citaten

 

"De wereld waarin wij leven verandert sneller dan ooit tevoren. Technologische ontwikkelingen, financiŽle schandalen, globalisering, herstructureringen en fusies, nieuwe ideeŽn over management, en een veelheid aan nieuwe wetgeving zijn slechts enkele factoren welke organisatie onder druk zetten om te veranderen en om wendbaar te zijn. Maar het proces van verandering is moeilijk, en verandering succesvol implementeren stelt zeer hoge eisen aan veranderingsmanagers, project managers, programma managers en andere bestuurders die met change management bezig zijn. Anderzijds is het duidelijk dat organisaties die vasthouden aan statische structuren uiteindelijk het onderspit zullen delven. Verandering is een dynamisch en soms zelfs alarmerend iets. Deze bladzijde wil hen die in de praktijk zwoegen aan het veranderen van processen in hun organisaties inspireren door middel van advies van grote denkers. Hopelijk helpt hen dit verandering positief te positioneren, zodat medewerkers hun medewerking geven aan innovatie initiatieven en op een eensgezinde en enthousiaste manier wordt samengewerkt aan de realisering van de veranderingen welke wenselijk zijn..."
Nog een advies over Verandering

©2016-2022 Adviesovermanagement.nl

Het beste organisatie en verandering advies:

 

#1

 Men dient te beseffen dat er niets moeilijker is om uit te voeren, noch meer twijfelachtig qua succes, noch meer gevaarlijk te hanteren, dan een nieuwe orde der dingen te initiŽren.

Machiavelli 1446-1507, Italiaans staatsman en filosoof

 

#2

Vertel het mij en ik zal het vergeten, laat het mij zien en ik zal het mij herinneren, betrek mij erin en ik zal het begrijpen.

Chinese spreekwoord

 

#3

Uit chaos ontstaat vaak leven, terwijl uit orde gewoonte voortkomt.

Henry Brooks Adams 1838-1919, Amerikaans schrijver en historicus

 

#4

Slechts verandering is eeuwig, voortdurend, onsterfelijk.

Arthur Schopenhauer 1788-1860, Duits filosoof en notoir pessimist

 

#5

Verandering brengt verandering voort. Niets plant zich zo snel voort.

Charles Dickens 1812-1870, Engels romanschrijver

 

 

Het leukste verandering advies:

 

#1

De redelijke mens past zichzelf aan aan de wereld; de onredelijke mens volhardt erin te trachten de wereld aan zichzelf aan te passen. Daarom hangt alle vooruitgang van de onredelijke mens af.

George Bernard Shaw 1856-1950, Iers toneelschrijver en criticus

#2

Als wij willen dat de dingen blijven zoals zij zijn, dan zullen de dingen moeten veranderen.

Giuseppe di Lampedusa 1896-1957, Italiaans schrijver in Het Luipaard

 

#3

Het werkelijk probleem is wat te doen met de probleem oplossers nadat het probleem is opgelost.

Gay Talese 1932-, Amerikaans journalist, geboren in ItaliŽ

 

#4

"Begraaf mij met mijn gezicht naar beneden," zei Diogenes; en toen men hem vroeg waarom, antwoordde hij: "Omdat binnen korte tijd alles ondersteboven zal worden gedraaid."

Diogenes 412vC-323vC, Grieks filosoof

 

#5

Iedereen heeft langzamerhand geaccepteerd dat verandering onvermijdelijk is. Maar dat impliceert nog steeds dat verandering is als de dood en als belastingen en dat het zo lang mogelijk zou moeten worden uitgesteld en dat geen verandering verreweg te prefereren zou zijn. Maar in een periode van opschudding, zoals die waarin wij ons nu bevinden, is verandering de norm.

Peter F. Drucker 1909-, Amerikaans management goeroe

 

 

beslissen | communicatie | ethiek | financieel | kwaliteit | leiderschap | organisatie | prestatie | strategie

 

Change Management. Wijs consult over het veranderen van organisaties, veranderingsmanagement en vooruitgang. Omschrijf uw dilemma en verkrijg een gratis verandering advies van s'werelds grootste denkers.

 

Meer informatie over verandering in organisaties. Methodes, modellen en theorieŽn.